Notícies

Dones de mar, dossier tècnic del Departament d'Acció Climàtica

Us presentem l’article «Navegar a prop de balenes i dofins al Mediterrani» que hem redactat per a la publicació del Dossier tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. El dossier tècnic és una publicació sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, universitats i centres de recerca i del sector.

Hem tingut el plaer de poder participar en el dossier tècnic dedicat a les «Dones de mar» on es donen a conèixer la participació de la dona en diferents sectors del medi marí, així com projectes liderats per dones de mar.

En l’article es recull l’experiència de l’Anna Conde com a patrona del veler que serveix com a base per realitzar els estudis i projectes de recerca: el Projecte fotoidentificació: balenes i dofins al litoral català, el Projecte cetacis de profunditat i el Projecte Tursiops. Però l’Anna és tan sols una de les dones que dona vida als nostres projectes, perquè a Associació Cetàcea son moltes les dones que participen en els projectes educatius i formatius, de conservació i de recerca sobre els cetacis del Mediterrani, així com en la sensibilització i divulgació de la importància de la conservació del medi marí i les seves espècies. 

L’Anna, ens dedica unes paràules sobre la seva pròpia experiència participant en aquest dossier: 

“Ha estat molt interessant participar en la redacciò d’aquest article per al dossier tècnic de RuralCat dedicat a les Dones de mar.

És un plaer visibilitzar i compartir amb altres dones, el paper i les tasques que es desenvolupen en diversos projectes relacionats amb el medi marí, en un sector on moltes vegades, la dona ha quedat en un segon pla. 

Esperem que gaudiu llegint aquestes paraules i desitjem que encoratjin a moltes persones a participar en la conservació del medi marí i les espècies que hi viuen, així com animar a dones i sobretot a les noies més joves a participar en aquests tipus de projectes, per un mar ple de vida.”