11/11/2018

El passat diumenge dia 11 de novembre ens vam tornar a reunir al port del Garraf per realitzar la segona sortida del mes. Aquesta vegada ens acompanyava una fantàstica tripulació formada per la Judit, la Meritxell, l’Àfrica, la Montse, la Natàlia i en Marc, de patró en Fernando  i finalment com a membres de Cetàcea la Laura, la Montse, l’Eli i l’Abraham.

Com que la previsió donava una mica de mar de fons vam decidir provar un nou rumb que encara no havíem fet mai, el rumb 200º, que ens facilitaria la navegació per tant que el mar de fons ens afectés el mínim possible. Així doncs, un cop vam sortir puntuals del port del Garraf vam posar direcció al rumb 200º fins arribar aproximadament a unes 12 milles.

Tot i les hores de navegació, algunes falses alarmes i la il·lusió i l’entusiasme que tots els membres de la tripulació van posar durant tota la sortida, no vam acabar albirant ni un cetaci. Malgrat que des de cetàcea ens va saber molt greu que la gent marxés sense haver vist dofins, ja que la majoria mai s’havien vist en llibertat abans, la tripulació va ser molt agraïda i comprensiva. Els dofins en llibertat són salvatges i fan molts kilòmetres de navegació en un sol dia, per tant sempre hi ha una petita possibilitat de no creuar-nos en el seu camí.

Tot i que no vam veure cetacis vam poder gaudir de la presència de diferents aus marines com el mascarell (Morus bassanus), el corb marí gros (Phalacrocorax carbo), el gavià argentat (Larus michahellis)  i el paràsit gros (Stercorarius skua). 

Finalment cap a quarts de cinc vam arribar al port del Garraf on ens vam fer la foto de grup i ens vam acomiadar esperançats en tenir una mica més de sort a la propera sortida.  Els membres de cetàcea agraïm moltíssim la bona companyia, ja que tot i no veure dofins la sortida va ser bonica i enriquidora i esperem poder tornar-nos a reunir més endavant.